TAB-akut – laatua ja kestävyyttä pohjoisiin olosuhteisiin

TAB-akkujen vahvuuksia ovat vahva suorituskyky kylmissä olosuhteissa, suuri käynnistysteho ja kestävyys.Tarkkojen laatukriteerien pohjalta rakennetuille TAB-akuille on myönnetty ISO 9001-laatusertifikaatti. TAB:in monipuolinen ja kattava akkuvalikoima sopii hyvin erilaisiin käyttökohteisiin:

  • henkilöautoihin sekä raskaaseen kalustoon aina perustarpeista vaativiin käyttöolosuhteisiin,
  • vapaa-ajan käyttöön mm. veneisiin ja asuntoautoihin,
  • teollisuuskäyttöön vaativiin käyttökohteisiin mm. siivouskoneisiin, sähköpyörätuoleihin ja nostimiin sekä varavirtajärjestelmiin
  • trukkiakkuna sähkökäyttöisiin kulkuneuvoihin kuten sähkötrukkeihin, kaivosjuniin, kuljetuskalustoihin.

TRUKKIAKUT

Maahantuomme koko trukkipuolen tuotevalikoimaa sekä valmiina akkuina, että irtokennoina, joista rakennetaan kotimaassa valmiita akkuja.

Trukkiakku Tab Traction 1  

TAB-trukkiakut soveltuvat kaikille sähkökäyttöisille kulkuneuvoille mm. sähkötrukit, kaivosjunat ja kuljetuskalusto. Asennamme yksittäiskennoja ( 2V ) teräslaatikoihin sopiviksi eri jännitteisille ja eri kapasiteettisille sähkötrukeille ja vastaaville laitteille. TAB:n laaja tuotanto-ohjelma kattaa EN 60254-1,2 ja IEC 254-1,2 normien mukaiset DIN ( EPzS) ja BS (PzB) kennot.

TAB-trukkiakut tunnetaan:
+ korkeasta kapasiteetista
+ pitkästä eliniästä
+ hyvästä tärinän kestokyvystä
+ pienestä vedenkulutuksesta
+ huollon helppoudesta
+ lyhyestä varausajasta

Trukkikennoja ja -akkuja valmistetaan ruuvikiinnitteisillä yhdyskaapeleilla. Akut toimitetaan käyttövalmiina, eli ne ovat valmiiksi hapotettuja ja varattuja. Voimme myös kennottaa ammattitaidolla vanhan akkukotelon uusilla akkukennoilla. Tämä edellyttää, että akkulaatikko on täysin ehjä ja laatikko täytyy toimittaa meille.

Lataa TAB-trukkiakkujen esite tästä:
http://tab.si/pdf/katalogi/TAB_traction_en/

Trukkiakku Tab Traction 4  

Jotta toimitettavat akut vastaisivat vaatimuksia, pyydämme ystävällisesti tilausta/kyselyä tehtäessä ottamaan huomioon seuraavat asiat:

+ akkujännite
+ akun kapasiteetti 5 tunnin purkausajalla
+ akkulaatikon mitat (pituus x leveys x korkeus)
+ akkulaatikkopiirustus mahdollisuuksien mukaan
+ elektronisen laitteen esim. trukin merkki ja malli
+ muut mahdolliset vaatimukset

Autamme mielellämme sopivan akun valinnassa.

Pyydä lisätietoja/tarjousta: täytä lomakkeelle tietosi

Meille voit myös soittaa p. 0400-246 264 tai lähettää sähköpostia: myynti@suomenakut.fi

Trukkiakkujen huolto

Trukkiakkujen huoltoon kuuluvat säännöllinen lataus ja vesitys, sillä ne pidentävät akun käyttöikää huomattavasti. Trukkiakkujen huolto tulisi kuulua jokaisen varaston käyttörutiineihin. Kannattaa määritellä karkea lataustiheys ja vesitystarve trukin käytön mukaan ja noudattaa sitä.

Akun, kaapeleiden, akkupistokkeiden ja vesitysjärjestelmän kunto tarkastetaan silmämääräisesti ja havaitut viat ilmoitetaan trukkivastaavalle.

Trukkiakkujen lataus

Trukin akut tulee ladata säännöllisesti. Akun lataustiheys määräytyy trukin käytön mukaan. Vähäisessä käytössä olevien trukkien akut tulisi ladata säännöllisesti, vähintään kahden viikon välein. Akun syväpurkautuminen lyhentää akun käyttöikää ja laturit eivät käynnistä latausta, mikäli akkujännite on liian alhainen. Hyvänä apuna latauksen säännöllisyyteen on laturin viereen laitettava latauspäiväkirja, johon merkitään akun lataus- ja vesitysajankohdat.
Jokaisella trukin käyttäjällä on näin tiedossa lataus ja vesitys.

Päivittäisessä, useamman tunnin ajossa olevat trukit ladataan yhden tai kahden päivän välein. Lataustiheyteen vaikuttaa akun ikä ja kunto. Akku on ladattava aina tyhjästä täyteen, jolloin latausaika on 8-10 h laturista riippuen. Lyhyitä latauksia on vältettävä. Vuorokäytössä olevien trukkien latauksessa on huomioitava akun riittävä latausaika. Mikäli trukkeja ei ehditä ladata 8-10 tuntia, vaihtoakkukäytäntö on järkevä vaihtoehto - akut ehtivät latautua ja trukit ovat tuottavassa työssä.

Muista ladattaessa akun pistokkeiden kytkennät virrattomana ja akun tuuletus.

Trukkiakun varausohjeeseen tästä

Trukkiakkujen vesitys

Trukkiakut vesitetään aina latauksen jälkeen! Nopea ja helppo tapa on akkujen vesitysjärjestelmä. Vesitettävän akun yläpuolella olevan vesitysastian liitin liitetään akun liittimeen. Virtausindikaattorista nähdään, kun akkuun ei mene enää vettä. Irrotetaan liitin. Tarkastetaan, ettei akussa ole vuotoja ja, että kennojen kohot ovat nousseet.

Neuvomme mielellämme akkujen lataukseen ja käyttöön liittyvissä asioissa.

Meiltä saat myös

Akkujen kierrätys

Suomen Akut on virallinen käytettyjen akkujen ja paristojen vastaanottopiste. Otamme vastaan kaikki vanhat akut sekä paristot ilmaiseksi ja huolehdimme niiden kierrätyksestä asianmukaisesti.