Akkujen kausisäilytys - Suomen Akut

handheld menu display-->

 
{#mobileMenu#}

Akkujen kausisäilytys

Kausikäytössä olevat akut, mm. moottoripyörät ja moottorikelkat vaativat säännöllisen ylläpidon, kun ne eivät ole käytössä. Kun akku jää käyttämättömäksi pidemmäksi aikaa, se kannattaa irrottaa sähköjärjestelmästä. Jopa hyvin pienet virrat purkavat akkua ja saattavat aiheuttaa sille vahinkoa. Varmista, että akku on täyteen ladattu, kun se varastoidaan. Jos akku on pitkään käyttämättömänä, se pitää ladata noin 2-3 kuukauden välein. Säilytä akkusi viileässä ja kuivassa tilassa, koska lämpimässä akun itsepurkaus on nopeampaa.

Kaikissa akuissa on tietty itsepurkaus, joka näkyy lepojännitteen laskuna. Jännitteen voi mitata yleismittarilla ja jos jännite laskee alle 12,4 V:n, akku pitää varata. Akku on vaarassa sulfatoitua ja menettää kapasiteettinsa, jos sitä ei pidetä täydessä varauksessa. Muista myös, että purkautunut akku voi jäätyä normaaleissa talvilämpötiloissa. Oikeaoppinen akun huolto näkyy heti pidentyvällä akun käyttöiällä.

Muista:

  • Jos akku on pitkään poissa käytöstä, pitkä käyttöikä varmistetaan säännöllisillä tarkastuksilla ja varauksilla
  • Parhaiten akku säilyy toimintakuntoisena kun sitä säilytetään kuivassa ja viileässä tilassa.
  • Nykyaikaisten akkujen itsepurkaus on vähäistä, mutta levossa ne kadottavat hitaasti varausta. Itsepurkautumisen nopeus riippuu säilytysolosuhteista ja akun tekniikasta. Yleistäen voidaan sanoa, että mitä viileämpi varastointitila on, sen vähemmän purkautumista tapahtuu.
  • Muista myös, että purkautunut akku voi jäätyä normaaleissa talvilämpötiloissa. Jäätymisriskiä ei ole, kun akku pidetään täysin ladattuna
  • Akkua ladatessa on myös tärkeää tarkistaa samalla akkunesteen määrä korkillisissa malleissa. Suljettuihin akkuihin ei saa missään tapauksessa lisätä vettä. Säilytä nesteakut vaakatasossa.
  • On tärkeää valita laturi, joka soveltuu kyseisen akun lataukseen ja latauskäyrä on sovellettu akkuteknologian mukaan: AGM/GEL tai nestemäinen lyijyhappoakku
  • Akkujen lataaminen kylmässä on vaikeampaa, koska kylmissä akuissa on suurempi sisäinen vastus, eivätkä ne ota vastaan yhtä paljon virtaa kuin lämpiminä.
  • Sulfatoitumista tapahtuu, jos akut jäävät seisomaan joko kokonaan tai osin varaamattomina pidemmäksi aikaa. Sulfatoituminen johtuu siitä, että purkauksen aikana syntyvä lyijysulfaatti kiteytyy uudelleen. Uudelleen kiteytyminen tekee akun lataamisen vaikeammaksi ja johtaa akun kapasiteetin vähenemiseen. Jos sulfatoituminen saa kehittyä muutaman kuukauden ajan, akku vaurioituu. Siksi on tärkeää pitää akut täyteen ladattuina.

#akku #kausisäilytys #akkujensäilytys

Vinkkaa kaverille akkujen kausisäilytyksestä

Akkutec-Kennotuspalvelu

Akkutec - kennotuspalvelu

Pienlaitteen akku uudeksi

Tyhjeneekö sähköhammasharjan akku nopeasti? Ei hätää, sillä kennotamme pienlaitteiden akkuja, eli käytettyyn akkuun voidaan vaihtaa uudet kennot, jolloin tuotteen käyttöikä jatkuu ja akusta voidaan tehdä jopa tehokkaampi kuin mitä alkuperäinen oli. Ammattitaitoiset asentajamme valmistavat erilaisia akkupaketteja mm. porakoneisiin, partakoneisiin, sähköhammasharjoihin ja rikkaimureihin.

Lue lisää Akkutec-kennotuspalvelusta

Tietopankki

Akkujen ja paristojen asiantuntijat 

Olemme akkujen ja paristojen erikoisasiantuntijoita: meiltä saat ohjeita ja vinkkejä akkujen hoidosta, säilytyksestä ja turvallisuudesta. Haluatko saada lisätietoa akuista tai paristoista? Ota meihin yhteyttä ja asiantunteva henkilökuntamme vastaa aina mahdollisimman nopeasti.

Lue lisää

Akkuneuvonta
Asennus ja testaus

Asennus ja testaus

Kannattaako akku asentaa itse? 

Mietitkö akkusi kuntoa tai uuden akun hankintaa ja asennusta? Ajoneuvon akku kannattaa testauttaa säännöllisesti ja myymälöissämme teemme sen maksutta. Jos tarvitset uutta akkua, ammattitaitoinen henkilökuntamme löytää ajoneuvollesi juuri oikean akun ja asentaa sen paikalleen ilman eri maksua kaikissa myymälöissämme. Teemme testaukset ja asennukset ilman ajanvarausta.

Lue lisää

TAB-maahantuonti

Oma maahantuonti takaa laajan valikoiman

Tuomme yksinoikeudella maahan laadukkaita ja kestäviä, Euroopassa valmistettuja TAB-akkuja. TAB:in monipuolisesta ja kattavasta akkuvalikoimasta löytyy oikea akku moniin eri käyttökohteisiin. Valikoimasta löytyvät niin käynnistys-, vapaa-ajan-, teollisuus- kuin trukkiakut.

Lue lisää TAB-maahantuonnista

Tab-maahantuonti
Kierrätyspalvelu

Kierrätyspalvelu

Kierrätämme puolestasi

Olemme virallinen käytettyjen akkujen ja paristojen vastaanottopiste. Otamme vastaan kaikki vanhat akut sekä paristot ilmaiseksi ja huolehdimme niiden kierrätyksestä asianmukaisesti. Akut kuuluvat vaaralliseen jätteeseen ja vaativat näin ollen oikeaoppisen kierrätyksen.

Lue lisää