Akun hoito ja huolto - Suomen Akut

handheld menu display-->

 
{#mobileMenu#}

Akun huolto ja hoito

Akun parasta hoitamista on sen käyttäminen. Kylmä ja kuuma rasittavat akkua erityisesti. Suomen talvet ovat akulle rankkoja varsinkin, jos auto on koko ajan ulkona. Mikäli autolla ajetaan talvella lyhyitä matkoja ja samaan aikaan käytetään paljon lämmitintä, akkua kannattaa välillä ladata. Lyhyessä ajossa ja kylmässä akku ei ehdi latautua, jolloin se tarvitsee säännöllistä varaustilasta huolehtimista.

Akun hoidossa kannattaa huomioida seuraavia asioita:

  • Pidä navat ja kaapelikengät puhtaina pölystä ja korroosiosta. Navan korroosio saattaa vaikuttaa akun suorituskykyyn ja on turvallisuusriski. Jos huomaat korroosiota, irrota akku virtapiiristä, irrota kaapelikengät ja poista korroosiojäljet navoista ja liittimistä esimerkiksi teräsharjalla.
  • Pidä akku puhtaana ja kuivana, koska kosteus ja lika voivat johtaa pieniä virtoja (pintavuovirtoja) akun kanteen ja lisätä sen itsepurkautumista.
  • Korkillisissa akuissa elektrolyyttitaso (happo) on tarkistettava säännöllisesti ja tarvittaessa on lisättävä akkuvettä.
  • Akkua ei tulisi päästää tyhjäksi. Toistuvat syväpurkaukset lyhentävät akkujen käyttöikää selvästi.
  • Kiinnitä akku aina tukevasti ja varmista hyvä tuuletus.

Jos akku on pitkään poissa käytöstä, pitkä käyttöikä varmistetaan säännöllisillä tarkastuksilla ja latauksilla. Akkua ladatessa on myös tärkeää tarkistaa samalla akkunesteen määrä korkillisissa malleissa. Suljettuihin akkuihin ei saa missään tapauksessa lisätä vettä. Säilytä nesteakut vaakatasossa.

On tärkeää valita akkulaturi, joka soveltuu kyseisen akun lataukseen ja latauskäyrä on sovellettu akkuteknologian mukaan: AGM/GEL tai nestemäinen lyijyhappoakku.

Pidennät akun käyttöikää, kun huollat akkusi oikeaoppisesti ja säännöllisesti.

#akunhuolto #akunhoito #akku

Jaa kaverille akkujen huolto- ja hoitovinkit

Akkutec-Kennotuspalvelu

Akkutec - kennotuspalvelu

Pienlaitteen akku uudeksi

Tyhjeneekö sähköhammasharjan akku nopeasti? Ei hätää, sillä kennotamme pienlaitteiden akkuja, eli käytettyyn akkuun voidaan vaihtaa uudet kennot, jolloin tuotteen käyttöikä jatkuu ja akusta voidaan tehdä jopa tehokkaampi kuin mitä alkuperäinen oli. Ammattitaitoiset asentajamme valmistavat erilaisia akkupaketteja mm. porakoneisiin, partakoneisiin, sähköhammasharjoihin ja rikkaimureihin.

Lue lisää Akkutec-kennotuspalvelusta

Tietopankki

Akkujen ja paristojen asiantuntijat 

Olemme akkujen ja paristojen erikoisasiantuntijoita: meiltä saat ohjeita ja vinkkejä akkujen hoidosta, säilytyksestä ja turvallisuudesta. Haluatko saada lisätietoa akuista tai paristoista? Ota meihin yhteyttä ja asiantunteva henkilökuntamme vastaa aina mahdollisimman nopeasti.

Lue lisää

Akkuneuvonta
Asennus ja testaus

Asennus ja testaus

Kannattaako akku asentaa itse? 

Mietitkö akkusi kuntoa tai uuden akun hankintaa ja asennusta? Ajoneuvon akku kannattaa testauttaa säännöllisesti ja myymälöissämme teemme sen maksutta. Jos tarvitset uutta akkua, ammattitaitoinen henkilökuntamme löytää ajoneuvollesi juuri oikean akun ja asentaa sen paikalleen ilman eri maksua kaikissa myymälöissämme. Teemme testaukset ja asennukset ilman ajanvarausta.

Lue lisää

TAB-maahantuonti

Oma maahantuonti takaa laajan valikoiman

Tuomme yksinoikeudella maahan laadukkaita ja kestäviä, Euroopassa valmistettuja TAB-akkuja. TAB:in monipuolisesta ja kattavasta akkuvalikoimasta löytyy oikea akku moniin eri käyttökohteisiin. Valikoimasta löytyvät niin käynnistys-, vapaa-ajan-, teollisuus- kuin trukkiakut.

Lue lisää TAB-maahantuonnista

Tab-maahantuonti
Kierrätyspalvelu

Kierrätyspalvelu

Kierrätämme puolestasi

Olemme virallinen käytettyjen akkujen ja paristojen vastaanottopiste. Otamme vastaan kaikki vanhat akut sekä paristot ilmaiseksi ja huolehdimme niiden kierrätyksestä asianmukaisesti. Akut kuuluvat vaaralliseen jätteeseen ja vaativat näin ollen oikeaoppisen kierrätyksen.

Lue lisää