Kuinka kauan ajoneuvon akku kestää? - Suomen Akut

handheld menu display-->

 
{#mobileMenu#}

Kuinka kauan ajoneuvon akku kestää?

Akun käyttöikä vaihtelee paljon tapauskohtaisesti akun käyttökohteen ja käyttötavan mukaan. Normaalissa käytössä henkilöauton akun keskimääräinen käyttöikä on noin 4–6 vuotta ja kuorma-auton akun vastaavasti noin 3 vuotta.

Odotettua lyhyempi akun käyttöikä johtuu usein vääränlaisesta käytöstä ja puutteellisesta huollosta. Akkuun voi vaikuttaa haitallisesti säilytysolosuhteet, käsittely, väljä asennus ja sääolosuhteet. Joskus myös viallinen laturi saattaa vaurioittaa akkua. Useimmat yllättävät hajoamiset voidaan välttää tarkistamalla akku ja käynnistin/laturi säännöllisesti.

Milloin akku pitää vaihtaa?

Akun vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi viimeistään silloin, kun akku ei enää jaksa käynnistää ajoneuvoa. Toisissa akuissa on päällä pieni indikaattori-ikkuna, josta näkyvä väri kertoo akun kunnosta ylimalkaisesti: vihreä = akku täynnä, musta = akku tyhjä. Indikaattori antaa suuntaa akun kunnosta, mutta ei kerro siitä yksityiskohtaisesti.

Normaalissa käytössä akun kuntoa on vaikea arvioida muuten kuin testaamalla. Akun kunnon voi tarkistuttaa säännöllisesti myymälöissämme ja mikäli akun vaihdolle on tarvetta, valitsemme oikean akun ja asennamme sen paikoilleen.

Kun akku ei pysty käynnistämään ajoneuvoa, sitä luullaan vialliseksi, vaikka akku ei teknisesti ottaen ole viallinen vaan ainoastaan alhaisessa varaustilassa. Kun akku on purkautunut esimeriksi sen takia, että valot ovat jääneet päälle tai jos laturi on ollut rikki, akku voidaan varata uudelleen täyteen tehoonsa. Elinkaarensa lopussa akkua ei kuitenkaan enää voi varata käyttökelpoiselle tasolle. Silloin se todella on viallinen ja pitää vaihtaa.

Ohjaus- ja mukavuuslaitteiden määrän kasvaessa myös akulta vaaditaan enemmän. Nykyaikaiset akut ovat kehitetty kestämään edistyneemmän autotekniikan ja niiden käytön talviolosuhteissa. Oikein valittu akku kestää pitkään ja käynnistää ajoneuvon kylmässäkin säässä. Esimerkiksi jos ajoneuvossa on polttoainekäyttöinen lisälämmitin, kannattaa valita esimerkiksi tehokas ja kestävä AGM-akku. Se sietää pitkäkestoista pienen sähkövirran ottamista hyvin.

Nykyaikaisissa autoissa akun valinta ja asennus kannattaa jättää ammattilaisen huoleksi. Ammattitaitoinen henkilökuntamme löytää ajoneuvollesi juuri oikean akun ja asennamme akun ajoneuvoosi kaikissa myymälöissämme veloituksetta ilman ajanvarausta. Samalla huolehdimme vanhan akun kierrätyksestä asianmukaisesti veloituksetta. Jos kuitenkin akun asennus on perusvaihtoa vaativampi ja vie enemmän aikaa, veloitamme asennuksesta asennusmaksun.

#akku #akunkesto #autonakku

Kerro kaverille kuinka kauan auton akku kestää

Akkutec-Kennotuspalvelu

Akkutec - kennotuspalvelu

Pienlaitteen akku uudeksi

Tyhjeneekö sähköhammasharjan akku nopeasti? Ei hätää, sillä kennotamme pienlaitteiden akkuja, eli käytettyyn akkuun voidaan vaihtaa uudet kennot, jolloin tuotteen käyttöikä jatkuu ja akusta voidaan tehdä jopa tehokkaampi kuin mitä alkuperäinen oli. Ammattitaitoiset asentajamme valmistavat erilaisia akkupaketteja mm. porakoneisiin, partakoneisiin, sähköhammasharjoihin ja rikkaimureihin.

Lue lisää Akkutec-kennotuspalvelusta

Tietopankki

Akkujen ja paristojen asiantuntijat 

Olemme akkujen ja paristojen erikoisasiantuntijoita: meiltä saat ohjeita ja vinkkejä akkujen hoidosta, säilytyksestä ja turvallisuudesta. Haluatko saada lisätietoa akuista tai paristoista? Ota meihin yhteyttä ja asiantunteva henkilökuntamme vastaa aina mahdollisimman nopeasti.

Lue lisää

Akkuneuvonta
Asennus ja testaus

Asennus ja testaus

Kannattaako akku asentaa itse? 

Mietitkö akkusi kuntoa tai uuden akun hankintaa ja asennusta? Ajoneuvon akku kannattaa testauttaa säännöllisesti ja myymälöissämme teemme sen maksutta. Jos tarvitset uutta akkua, ammattitaitoinen henkilökuntamme löytää ajoneuvollesi juuri oikean akun ja asentaa sen paikalleen ilman eri maksua kaikissa myymälöissämme. Teemme testaukset ja asennukset ilman ajanvarausta.

Lue lisää

TAB-maahantuonti

Oma maahantuonti takaa laajan valikoiman

Tuomme yksinoikeudella maahan laadukkaita ja kestäviä, Euroopassa valmistettuja TAB-akkuja. TAB:in monipuolisesta ja kattavasta akkuvalikoimasta löytyy oikea akku moniin eri käyttökohteisiin. Valikoimasta löytyvät niin käynnistys-, vapaa-ajan-, teollisuus- kuin trukkiakut.

Lue lisää TAB-maahantuonnista

Tab-maahantuonti
Kierrätyspalvelu

Kierrätyspalvelu

Kierrätämme puolestasi

Olemme virallinen käytettyjen akkujen ja paristojen vastaanottopiste. Otamme vastaan kaikki vanhat akut sekä paristot ilmaiseksi ja huolehdimme niiden kierrätyksestä asianmukaisesti. Akut kuuluvat vaaralliseen jätteeseen ja vaativat näin ollen oikeaoppisen kierrätyksen.

Lue lisää