Trukkiakkujen huolto - Suomen Akut

handheld menu display-->

 
{#mobileMenu#}

Trukkiakkujen huolto

Trukkiakkujen huoltoon kuuluvat säännöllinen lataus ja vesitys, sillä ne pidentävät akun käyttöikää huomattavasti. Trukkiakkujen huolto tulisi kuulua jokaisen varaston käyttörutiineihin. Kannattaa määritellä karkea lataustiheys ja vesitystarve trukin käytön mukaan ja noudattaa sitä.

Akun, kaapeleiden, akkupistokkeiden ja vesitysjärjestelmän kunto tarkastetaan silmämääräisesti ja havaitut viat ilmoitetaan trukkivastaavalle.

Trukkiakkujen lataus

Trukin akut tulee ladata säännöllisesti. Akun lataustiheys määräytyy trukin käytön mukaan. Vähäisessä käytössä olevien trukkien akut tulisi ladata säännöllisesti, vähintään kahden viikon välein. Akun syväpurkautuminen lyhentää akun käyttöikää ja laturit eivät käynnistä latausta, mikäli akkujännite on liian alhainen. Hyvänä apuna latauksen säännöllisyyteen on laturin viereen laitettava latauspäiväkirja, johon merkitään akun lataus- ja vesitysajankohdat.

Jokaisella trukin käyttäjällä on näin tiedossa lataus ja vesitys.

Päivittäisessä, useamman tunnin ajossa olevat trukit ladataan yhden tai kahden päivän välein. Lataustiheyteen vaikuttaa akun ikä ja kunto. Akku on ladattava aina tyhjästä täyteen, jolloin latausaika on 8-10 h laturista riippuen. Lyhyitä latauksia on vältettävä. Vuorokäytössä olevien trukkien latauksessa on huomioitava akun riittävä latausaika. Mikäli trukkeja ei ehditä ladata 8-10 tuntia, vaihtoakkukäytäntö on järkevä vaihtoehto - akut ehtivät latautua ja trukit ovat tuottavassa työssä.

Muista ladattaessa akun pistokkeiden kytkennät virrattomana ja akun tuuletus.

Trukkiakkujen vesitys

Trukkiakut vesitetään aina latauksen jälkeen! Nopea ja helppo tapa on akkujen vesitysjärjestelmä. Vesitettävän akun yläpuolella olevan vesitysastian liitin liitetään akun liittimeen. Virtausindikaattorista nähdään, kun akkuun ei mene enää vettä. Irrotetaan liitin. Tarkastetaan, ettei akussa ole vuotoja ja, että kennojen kohot ovat nousseet.

Neuvomme mielellämme akkujen lataukseen ja käyttöön liittyvissä asioissa.

Tab-trukkiakun varaaminen

Varaukseen laittaminen:

 • Katkaise virta koneen päävirtakytkimestä
 • Irrota akkukaapelit koneesta
 • Poista mahdolliset suojakannet
 • Laita täyttötulpat kiinni varauksen ajaksi, ettei akkuneste roisku
 • Kytke varaajan kaapelit akkuun
 • Kytke varaajaan virta
 • Varmista, että varaus käynnistyy

 

Varauksesta ottaminen:

 1. Tarkista, että varaus on valmis
 2. Katkaise varaajasta virta
 3. Huom! Varauksessa muodostuu kaasua, joka saattaa räjähtää, mikäli irrotat varauskaapelit varausvirran ollessa kytkettynä
 4. Irrota varauskaapelit akusta
 5. Tarkista akkunesteen ominaispaino (vähintään 1.26) = akun varaustila
 6. Lisää tarvittaessa tislattua vettä kennoihin ja puhdista akku päältä
 7. Kiinnitä suojakannet
 8. Laita akku koneeseen ja varmista kiinnitys
 9. Kiinnitä akkukaapelit koneeseen
 10. Kytke koneen päävirtakytkin

 

Meiltä saat myös:

Pyydä tarjous

Voit pyytää meiltä tarjouksen trukkiakuista täältä.

#trukki #trukkiakku #akku #trukkiakunhuolto

Jaa kaverille trukkiakkujen huoltovinkit

Akkutec-Kennotuspalvelu

Akkutec - kennotuspalvelu

Pienlaitteen akku uudeksi

Tyhjeneekö sähköhammasharjan akku nopeasti? Ei hätää, sillä kennotamme pienlaitteiden akkuja, eli käytettyyn akkuun voidaan vaihtaa uudet kennot, jolloin tuotteen käyttöikä jatkuu ja akusta voidaan tehdä jopa tehokkaampi kuin mitä alkuperäinen oli. Ammattitaitoiset asentajamme valmistavat erilaisia akkupaketteja mm. porakoneisiin, partakoneisiin, sähköhammasharjoihin ja rikkaimureihin.

Lue lisää Akkutec-kennotuspalvelusta

Tietopankki

Akkujen ja paristojen asiantuntijat 

Olemme akkujen ja paristojen erikoisasiantuntijoita: meiltä saat ohjeita ja vinkkejä akkujen hoidosta, säilytyksestä ja turvallisuudesta. Haluatko saada lisätietoa akuista tai paristoista? Ota meihin yhteyttä ja asiantunteva henkilökuntamme vastaa aina mahdollisimman nopeasti.

Lue lisää

Akkuneuvonta
Asennus ja testaus

Asennus ja testaus

Kannattaako akku asentaa itse? 

Mietitkö akkusi kuntoa tai uuden akun hankintaa ja asennusta? Ajoneuvon akku kannattaa testauttaa säännöllisesti ja myymälöissämme teemme sen maksutta. Jos tarvitset uutta akkua, ammattitaitoinen henkilökuntamme löytää ajoneuvollesi juuri oikean akun ja asentaa sen paikalleen ilman eri maksua kaikissa myymälöissämme. Teemme testaukset ja asennukset ilman ajanvarausta.

Lue lisää

TAB-maahantuonti

Oma maahantuonti takaa laajan valikoiman

Tuomme yksinoikeudella maahan laadukkaita ja kestäviä, Euroopassa valmistettuja TAB-akkuja. TAB:in monipuolisesta ja kattavasta akkuvalikoimasta löytyy oikea akku moniin eri käyttökohteisiin. Valikoimasta löytyvät niin käynnistys-, vapaa-ajan-, teollisuus- kuin trukkiakut.

Lue lisää TAB-maahantuonnista

Tab-maahantuonti
Kierrätyspalvelu

Kierrätyspalvelu

Kierrätämme puolestasi

Olemme virallinen käytettyjen akkujen ja paristojen vastaanottopiste. Otamme vastaan kaikki vanhat akut sekä paristot ilmaiseksi ja huolehdimme niiden kierrätyksestä asianmukaisesti. Akut kuuluvat vaaralliseen jätteeseen ja vaativat näin ollen oikeaoppisen kierrätyksen.

Lue lisää